Vib

Vib is geboren op 13 augustus 2002, en kwam als 7 weken jonge pup in onze roedel. De eerste maanden moest ik erg aan haar werkstijl wennen; zó rustig, dat was ik niet gewend van de borders. Tijdens de training kon ze zo ineens, als Rob langs de zijkant stond te praten met iemand, verdwijnen om een aai te halen; en dat dat ze nu nog steeds!

Er is een enorme band ontstaan in de jaren dat ze naast me loopt; een super lieve, rustige èn geduldige werkhond waarmee ik op heel veel mooie plekken in Twente de kudde heb gehoed en die al de nodige problemen samen met mij heeft opgelost, als de schapen eens midden in de nacht in de wijk liepen…….. Ze heeft veel inzicht en ervaring en heeft dan ook wat dat betreft een belangrijke rol in de roedel gespeeld.

Een bijzonder mooie rol heeft ze gespeeld in de regionale soap “Van Jonge Leu en Oale Groond”, waar ze de creatieve Bredero (Guus Dam) een spiegel voorhield, door zo af en toe uit het ‘niets’ op te duiken. Iets later werd de hele roedel ingezet door nl producties in de jeugdserie SpangaS.

Door haar gouden karakter weet ze zelfs mensen die bang zijn voor honden over hun angst te zetten!

Om deze mooie eigenschappen door te geven hebben we drie keer een nestje met haar gefokt; het eerst met een bordercollie waaruit we Chum hebben aangehouden, het tweede gekruist met Matz, waaruit Tymo is gebleven. Deze combinatie hebben we in 2010 op verzoek van een aantal mensen nog eens herhaald.

Ik hoop dat deze dame nog héél lang mijn vriendin mag zijn………

Vib_1195 mooie kop vib