Jetje

Jetje (eigenlijk “Sterre”) geboren 22 augustus 2011

Ja, die Jetje….. achter dit hondje zit een heel (mooi) verhaal;

Inmiddels alweer bijna twee jaar geleden besloten we naar Thüringen te gaan, omdat daar een nest genoot van Ayla (zie Facebook) zat die nog te koop was. We hadden een opvolger voor Vib nodig. Rob en ik op weg naar Teistungen. Op weg daar heen, een kleine 400 kilometer Oostwaarts, stond er een heldere ster steeds voor ons. Rob heeft een “Star walk” App in zijn telefoon, dus vroeg ik hem eens te kijken welke ster dat was; deze ster heet “Kleine hond”…….Nou ja, wat is toeval……..

Aangekomen in Teistungen eerst gekeken naar de nestgenoten van Ayla; maar die hadden na meer dan een half jaar met elkaar in een paardenstal gezeten te hebben, alleen oog voor elkaar. Nauwelijks contact met mensen gehad! Ik heb al zo vaak honden uit het voormalig “Oostblok” hier in Nederland een goede plek bezorgd, maar nee, nu niet dus.

Bij de vrienden waar we zouden slapen, ’s avonds aan het ‘avond brood’ met een vriend van hen aan de praat. Dat we uit Nederland daarheen gereisd waren om een hond te halen, maar dat het niet gelukt was. Hij wist nog een nest Bordercollies……. Dus daar heen, waar we een geweldige leuk klein bordercollie teefje zagen (Stella)met een aantal pups. Alles was verkocht, op een na……. Je raad het al; een mollig, eigenwijs hondje, dat hard voor ons wegrende!! In een hondenhok wegkroop….oooh, hoe tegen de regels in; dit hondje wou ik hebben, en ik heb het!! Nog steeds zo eigenwijs!! Want; wat blijkt; haar kleine bordercollie mama is gedekt, door jawel; een Sint Bernard……..

Een Bordercollie heeft een enorme “Will to please” en dat heeft een Sint Bernhard dus he-le-maal niet! Jet is een enorme lieverd, maar wel één met een ‘kop’! Omdat ze zo slecht luistert, is ze niet zo heel erg geschikt om bij de schapen te werken. Ik ga wel proberen haar te trainen bij schapen. Ze heeft heel veel andere kwaliteiten, oa Dog-Dance dingen. Dus daarover meer in de komende tijd……